Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Tibetaanse taal, met Nicolas Chabolle

zaterdag 27 mei 2017 - 09:00 tot zondag 28 mei 2017 - 16:00

Nieuwe formule in 2017 (voor de 7 weekends)

 

De weekends gewijd aan de studie van de Tibetaanse taal worden dit jaar voortgezet. Deze weekends staan open voor beginners en gevorderden. Het onderricht wordt gegeven in twee groepen: één groep studenten die de taal nog niet kan lezen en een andere groep die het lezen reeds beheerst en zelfstandig kan werken. Aangezien schrift en spraak in het Tibetaans heel verschillend zijn, ligt de nadruk op de geschreven taal, maar verwijzingen naar de gesproken taal zullen niet ontbreken.

 

Om een kwalitatieve leeromgeving voor iedereen te verzekeren, starten we vanaf 2017 met een nieuwe formule. Eens de lessenreeks begonnen is, zullen nieuwe geïnteresseerden aangeraden worden om zich voor de volgende periode in te schrijven.

 

Nieuw in 2017 (2 vierdaagse retraites)

Dit jaar organiseren we voor de eerste keer intensieve retraites voor de studie van de Tibetaanse taal. Deze retraites, die vier dagen duren, zijn exclusief voorbehouden aan personen die al Tibetaans kunnen lezen (maar het niet noodzakelijk begrijpen). We behandelen eerst het Wylie transliteratiesysteem, het gebruik van woordenboeken, de grammaticale basisstructuur, de zinsbouw en het gebruik van de werkwoorden in de zin. We vervolgen met een inleiding tot de gesproken taal en de belangrijkste kenmerken ervan zullen er ook deel van uitmaken. Ook al blijft het uurrooster hetzelfde als tijdens de weekends voor beginners, de studenten zullen daarbovenop persoonlijke studietijd moeten voorzien voor nazicht en om bepaalde oefeningen te maken. Het bezit van een laptop is sterk aangeraden om online woordenboeken te kunnen gebruiken.

 

 

 

Nicolas Chabolle bestudeert sinds geruime tijd de Tibetaanse taal en vertaalt al meerdere jaren aan het OFPRA (de Franse dienst voor bescherming van vluchtelingen en staatlozen) voor de Tibetaanse vluchtelingen die in Frankrijk aankomen. Verschillende Tibetaanse gemeenschappen en overheidsorganen doen beroep op zijn expertise.

Hij begon zijn opleiding bij INALCO (het Franse instituut voor Talen en Beschavingen). Dankzij zijn veelvuldige reizen in gebieden waar Tibetaans de voertaal is kan hij buigen op een uitgebreide spreekervaring. Tot op vandaag volgt Nicolas les aan verschillende universiteiten om zijn kennis van het Tibetaans te verdiepen.

 

 

Opgelet: we starten om 9u ’s ochtends. Het is dus wenselijk om de avond voordien al aan te komen. Er is onthaal op het secretariaat tot uiterlijk 17u30.

 

De volgende weekends vinden plaats op :

-          zaterdag 24 en zondag 25 juni

-          zaterdag 30 september en zondag 1 oktober

-          zaterdag 28 en zondag 29 oktober

-          zaterdag 2 en zondag 3 december

Bijdrage: € 83 voor gewoon lid / € 93 voor niet-lid (voor de twee dagen, maaltijden en overnachting inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2017’.

De  volgende retraite vindt plaats:

-          van donderdag 14 t/m zondag 17 september

Bijdrage: € 186 voor gewoon lid / € 206 voor niet-lid (voor de vier dagen, maaltijden en overnachtingen inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2017’.

 

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht