Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Yoga weekend, met Karma Chookela Bhutia

zaterdag 18 februari 2017 - 10:30 tot zondag 19 februari 2017 - 16:00

Ter informatie : Karma Chookela legt tijdens elk weekend de nadruk op andere doelstellingen.

 

Introductie in de Yoga Ademhalingstechniek (PRANAYAMA)

Ademhalen is een natuurlijk proces. We hoeven er niet bij na te denken en we hoeven er geen extra moeite voor te doen. Daarom hechten we doorgaans minder belang aan onze ademhalingstechniek dan aan het inoefenen van de specifieke yogahoudingen (asanas). De ademhalingstechniek is echter de sleutel tot de yogapraktijk. Zonder pranayama halen we nauwelijks voordeel uit onze houdingen of kunnen we ons onvoldoende voorbereiden op de meditatie. Pranayama is een praktijk die tegelijk inwerkt op het fysieke, het mentale en het meditatieve niveau. Het is niet alleen een adem-training. Ook de geest wordt getraind en de ademhaling wordt daarvoor als voertuig gebruikt.

Daarom zullen we tijdens deze weekendretraite aandacht besteden aan oude yoga ademhalingstechnieken, in combinatie met korte meditatiesessies en enkele yogahoudingen.

 

Voorbereidende Hatha Yoga oefeningen

Deze reeks van Hatha yoga oefeningen die de windenergie vrijmaken, is een aaneenschakeling van 53 houdingen die iedere spier en elk gewricht in ons lichaam stretchen en versterken. De houdingen worden uitgevoerd op een trage en voorzichtige manier met aandacht voor de ademhaling en vormen tegelijk een goede voorbereiding voor de meer complexe yoga posities. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen, welke ook de gezondheidstoestand of leeftijd is.

 

Karma Chookela Bhutia is afkomstig uit Sikkim (India). Zij is de zus vanLama Zeupa en woont al enkele jaren in Luik. Zij is een gediplomeerde yogadocente bij drie prestigieuze internationale yogascholen in India. Zo behaalde zij een certificaat in de vier yogastijlen: de Hatha yoga, de Astanga Vinyasa yoga, de Pranayama yoga en de therapeutische yoga.

Haar oefeningen laten iedereen toe om pauzes en stiltemomenten in te lassen in zijn/haar leven die zorgen voor ontspanning en een diep innerlijk welbehagen.

 

Elk weekend kan afzonderlijk gevolgd worden.

De volgende weekends vinden plaats op:

-          zaterdag 1 en zondag 2 april

-          zaterdag 8 en zondag 9 juli

-          zaterdag 21 en zondag 22 oktober

-          zaterdag 9 en zondag 10 december

Bijdrage: € 83 voor gewoon lid / € 93 voor niet-lid (voor de twee dagen, maaltijden en overnachting inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2017’.

 

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht