Meditatie, met Jetsun Khandro Rinpochee

zaterdag 22 april 2017 - 10:30 tot zondag 23 april 2017 - 16:00

OPGELET: Voorafgaande inschrijving verplicht en enkel per mail via het secretariaat van Yeunten Ling (yeunten.ling@tibinst.org).

Enkel deelname zonder overnachting mogelijk.

Raadpleeg deze link voor logement in de omgeving:

http://www.belgie-toerisme.be/informations/gemeenten-huy/nl/C/61031.html

 

Tegenwoordig valt er een toegenomen belangstelling voor meditatie te bespeuren en wordt er onder de naam meditatie een grote variëteit aan methoden aangeboden, zoals bijvoorbeeld Mindfulness en Vipassana meditatie. Dit impliceert dat onder de vlag ‘meditatie’ de lading kan verschillen en dat dit tot onduidelijkheid kan leiden t.a.v. de betekenis bezien vanuit de boeddhistische visie c.q. praktijk. Rinpochee zal hierover duidelijkheid verschaffen.


Jetsun Khandro Rinpochee werd op 19 augustus 1967 geboren in Kalimpong in India. Zij is de oudste dochter van Kyabje Mindrolling Trichen Gyurme Kunzang Wangyal, de elfde troonhouder van de vermaarde Mindrolling lineage. 

Jetsun Khandro Rinpochee werd op jonge leeftijd door HH de zestiende Gyalwang Karmapa erkend als de reïncarnatie van de grote Dakini van Tsurphu, Khandro Orgyen Tsomo, de gemalin van de vijftiende Karmapa. Zij wordt als vrouwelijke leraar alom  gerespecteerd en bracht het grootste gedeelte van haar leven in retraite door.
Jetsun Khandro Rinpochee, een Jetsünma in de Mindrolling lineage en een tulku in de Kagyu lineage, vertegenwoordigt dus beide lineages. 
Jetsun Khandro Rinpochee ontving al op jonge leeftijd teachings en transmissies van de meest vermaarde Tibetaanse Meesters zoals Kyabje Mindrolling Trichen, Dilgo Kyentse Rinpochee, Kyabje Tulku Uguen Rinpochee en andere bekende Rinpochees.
Zij heeft tevens een westerse educatie afgerond.

Sinds twee decennia geeft Khandro Rinpochee  teachings in Europa, Noord-Amerika en Azië. 
Zij is actief betrokken bij het Mindrolling Klooster in India en in 1993 vestigde Rinpochee het Samten Tse Retreat Centre in Mussoorie, India, een plaats voor studie en retraite voor westerse en niet westerse nonnen en leken beoefenaars.
Daarnaast heeft Khandro Rinpochee centra gevestigd in Noord-Amerika en geeft zij leiding aan verschillende stadscentra en verenigingen in vele landen.

Jetsun Khandro Rinpochee is vermaard om haar kristal heldere betoogtrant en haar capaciteit om complexe zaken op een begrijpelijke manier duidelijk te maken.

 

Rinpochee spreekt vloeiend Engels met een uitspraak die  voor westerlingen zeer verstaanbaar is.  Ze zal in deze taal doceren en er wordt gezorgd voor vertaling naar het Frans en het Nederlands.


Wij raden U sterk aan deze unieke kans te benutten.

Bijdrage: € 83 voor gewoon lid / € 93 voor niet-lid (voor de twee dagen, maaltijden en overnachting inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2017’.

 

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht