Retraite voor jongvolwassenen - Deze stage is volzet

vrijdag 28 juli 2017 - 16:00 tot woensdag 2 augustus 2017 - 16:00

 

Steeds meer jongeren uit België en daarbuiten zijn nieuwsgierig geworden naar de boeddhistische filosofie en meditatiepraktijk. Dit jongerenprogramma wil voldoen aan deze groeiende behoefte om meer over het boeddhisme te weten te komen. Tot het aanbod behoort een inleiding in de praktijk van de meditatie en de fundamenten van het boeddhisme. Je verblijft in een authentiek kader en kan genieten van een aangename atmosfeer. Dit programma biedt de perfecte kans om spiritualiteit te combineren met de levensstijl van ons jongeren. Het biedt tevens de gelegenheid om andere jongeren te ontmoeten die begaan zijn met hun omgeving en bezig zijn met innerlijke groei.

 

De jongerenretraite omvat:

• introductie in yoga

• introductie tot meditatie

• vrijwilligerswerk

• een dag van volledige stilte

• een inleiding tot de hoofdprincipes van het boeddhisme

• open discussies

• uitwisselingsmomenten over hoe boeddhisme toegepast kan worden in het dagelijks leven

 

Dus, ben je tussen 16 en 36 jaar, ben je geïnteresseerd in Boeddhisme en heb je geen echt idee waar te beginnen om zulk een praktijk aan te vatten, dan ben je steeds welkom op deze zomerjongerenretraite. Deze retraite is georganiseerd voor jongeren, door jongeren. U kunt ons volgen op facebook voor alle aanvullende informatie betreffende het zomerprogramma (retraite) en alle andere activiteiten die doorheen het jaar voor jongeren worden georganiseerd: weekends en jongerenavonden.

 

Mocht u suggesties hebben of wenst u deel te nemen aan de organisatie van deze activiteiten, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via onze facebookpagina “Young People 4 Tibetan Buddhism” of het volgend mailadres: youngsters4buddhism@gmail.com.

 

Bijdrage: Voor ons is het belangrijk dat dit programma financieel haalbaar is voor jongeren die nog studeren of net uit werken gaan, daarom is er een voor deze retraite een aangepaste berekening: € 150 (voor de vijf dagen, maaltijden en overnachtingen inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer).

 

Volgend jongerenweekend: vrijdag 27 (16u) tot zondag 29 oktober (16u).

 

Inschrijfformulier
 

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht