Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Karling Shidro, met vele bezoekende Lama’s

vrijdag 23 juni 2017 - 09:00 tot zondag 25 juni 2017 - 16:00

Volgens de wens van Z.E. Kaloe Rinpochee organiseert Yeunten Ling jaarlijks gedurende drie dagen het bardoritueel in aanwezigheid van verschillende lama’s die in Europa resideren. Dit ritueel bereidt ons voor op de periode vanaf het sterven tot het begin van een nieuw leven. Vooral het gebruik van de traditionele muziekinstrumenten maakt van deze dagen een uitzonderlijke belevenis. Het ritueel stelt ons in staat contact te maken met de mandala van de toornige en de vredevolle godheden en ons voor te bereiden op het bardo, de tussenliggende periode vanaf het ogenblik van het sterven tot de volgende wedergeboorte. Door aan deze poedja’s deel te nemen zullen we tijdens het bardo worden geholpen. In de loop van het ritueel worden er wensgebeden uitgesproken voor overleden familieleden, vrienden of kennissen. U kunt de namen van de overledenen afgeven bij het onthaal.

Zaterdagavond, om 20u, is er onderricht. Zondagochtend dragen we, in een rituele processie, de teksten van de kangyoer (de woorden van de Boeddha) rond op het domein. Een grote zegening voor ons centrum, de tempel en ieder van ons. Zondagnamiddag, om 14u30, wordt de driedaagse afgesloten met een tsok (offerritueel).

 

Het is ook mogelijk om enkel één of twee dagen deel te nemen.

De teksten van het uitgebreide ritueel liggen ter beschikking in de tempel.

 

Bijdrage: € 134,50 voor gewoon lid / € 149,50 voor niet-lid (voor de drie dagen, maaltijden en overnachtingen inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere tarieven en ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2017’.

 

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht