Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Over leven en dood , met Zurmang Gharwang Rinpochee

zaterdag 26 augustus 2017 - 10:30 tot zondag 27 augustus 2017 - 16:00


 

 

Zondag  27 augustus om 15u

Amitabha initiatie door Zurmang Gharwang Rinpochee

 

Tijdens deze dagen geeft Rinpochee onderricht over wat er volgens de Tibetaans boeddhistische wijsheid gebeurt tijdens het moment van sterven en de periode die erop volgt. Zijn onderricht is gebaseerd op de teksten van de Bardo Thödol, bij ons beter gekend als het Tibetaans dodenboek. Niet alleen het sterven wordt behandeld, ook de verschillende fasen van ons huidig bestaan worden door Rinpochee  onderzocht zodat

We een helder zicht krijgen op het geheel leven, dood en tussenstaten. Het blijft niet bij theorie. We krijgen methoden aangereikt die ons helpen om meer bewust en ten volle te leven naast specifieke raadgevingen die ons helpen om ons op de dood voor te bereiden.

 

De ononderbroken overdrachtslijn van de Gharwang Tulkus start in de 14de eeuw met siddhi Trung Mase die werd geïdentificeerd als de alwetende emanatie van de Indische mahasiddha Tilopa die de wens had gekoesterd om zijn leringen ononderbroken te kunnen verspreiden. Tilopa ontving zijn onderricht rechtstreeks van Vajrayogini. Deze leringen vormen de kern van de Kagyu Zurmang Linie, die ook gekend staat onder de naam: ‘door de Dakini in het oor gefluisterd’.

 

Gharwang Rinpochee ontving verschillende initiaties en directe mondelinge transmissies van zijn eigen bron lama, de 16de Gyalwa Karmapa. Hij ontving onderricht van grote leraren zoals Kalu Rinpochee en Jamgon Kongtrul Rinpochee. Na Karmapa’s dood studeerde Gharwang Rinpochee aan de Nalanda Universiteit tussen 1981 en 1991 waar hij in 1991 als beste student afstudeerde.

Sindsdien geeft Gharwang Rinpochee over heel de wereld onderricht. In Europa, Azië en Amerika. In  Singapore, Hong Kong, Indonesia en Maleisië heeft hij eigen centra opgericht. Hij ondersteunt verschillende liefdadigheidsprojecten zoals het aanleggen van wegen, het bouwen van scholen, weeshuizen en ziekenhuizen en een eigen klooster op de heuvels van Sikkim.

 

Bijdrage: € 83 voor gewoon lid / € 93 voor niet-lid (voor de twee dagen, maaltijden en overnachting inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere tarieven en ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2017’.

 

 

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

O.N.: 431.896.359
Château du Fond l'Evêque

4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht