Mahamudra en Lulong, met Traleg Khandro Felicity Lodro - CANCELLED

donderdag 2 november 2017 - 10:30 tot zondag 5 november 2017 - 16:00

Traleg Khandro is de leerling en echtgenote van wijlen Traleg Kyabgon Rinpoche IX. Ze leidt met verve het E-Vam instituut in New York en het Yeshe Nyima centrum in Sydney, Australië. Gedurende 30 jaar heeft Khandro het Boeddhisme bestudeerd onder de hoede van Traleg Rinpoche. In tussentijd trok ze zich verschillende keren terug voor langdurige retraites. Op aandringen van Rinpoche werd Khandro ingewijd in de traditie van de Lulong of de Tibetaanse Yoga waarbij  ze de hele cyclus van traditionele onderrichtingen ontving. Ze is ook een gekwalificeerd Hatha-leraar. Al vele jaren geeft Khandro onderricht in het Boeddhisme en de Tibetaanse Yoga in Australië, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten en Europa. Ze zal voor de derde keer te gast zijn in Yeunten Ling.

 

Tijdens deze vierdaagse retraite zal Traleg Kandro duiding geven bij het onderricht van de negende Traleg Rinpoche over de Mahamudra. Het grote zegel of de Mahamudra vormt de quintessence van het diamanten voertuig. Het is één van de meest diepzinnige onderichtingen in het Vajrayana. Wie de Mahamudra realiseert bereikt de meest diepgaande verwezenlijking van de verlichte wezens. De betreurde Traleg Kyabgon Rinpoche heeft de Mahamudra tot in de diepte doorgrond:  "Volgens de leer van Mahamudra, zullen we de verlichting nooit bereiken als we onwetend blijven over ons eigen bewustzijn, zelfs indien we uitstekend zijn toegerust om de uiteindelijke werkelijkheid te begrijpen". Traleg Khandro, die haar leven wijdt aan de spirituele nalatenschap van haar echgenoot, zal tijdens deze vierdaagse haar uiteenzetting over de Mahamudra combineren met Lulong onderricht of Tibetaanse Yoga. In deze unieke benadering wordt gewerkt met de ademhaling, energetische oefeningen, visualisaties en technieken om tot rust te komen. De oefeningen zijn zeer toegankelijk en in het geheel niet belastend. Op een ontspannen wijze uitgevoerd, leiden de oefeningen tot het stabiliseren van de vitale energie en een mentale staat van helderheid. Onze meditatiepraktijk zal er wel bij varen.

Bijdrage: € 186 voor gewoon lid / € 206 voor niet-lid (voor de vier dagen, maaltijden en overnachtingen inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2017’.

 

<< Terug naar het overzicht


Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

O.N.: 431.896.359
Château du Fond l'Evêque

4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht