Shinee, met Lama Zeupa

zaterdag 2 december 2017 van 10:30 tot 16:00

Shinee is voor onze lama’s de basis van elke praktijk. Wanneer deze kalme geest als basis ontbreekt, zullen de meer specifieke praktijken zoals analytische meditatie of het opbouwen van visualisaties enkel tot verwarring leiden. 

In onze centra is het fundament van de meditatiepraktijk de Shinee of kalmte meditatie. De beoefening van Shinee helpt ons de geest tot rust te brengen  en eenpuntig te concentreren. Zo kan de geest verwijlen in een toestand van onverstrooidheid, zonder dat hij wordt meegesleurd door een stroom van discursieve gedachten. Welke gedachte er ook opkomt, we laten haar gewoon zijn, zonder tussen te komen.

We leren met onze aandacht  ten volle aanwezig te zijn in het huidige moment, we leren onze geest te plaatsen op de ademhaling en de verschillende varianten daarvan.

Eens de geest afdoende is geplaatst moet het mogelijk zijn om tijdens de meditatie de geest voor langere tijd te laten rusten in het gekozen steunpunt.

Deze cursus is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.
Elk programma kan afzonderlijk gevolgd worden.

Bijdrage: €25 (soepmaaltijd inbegrepen)

Inschrijving en voorafbetaling is noodzakelijk.

 

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Karma Sonam Gyamtso Ling in Schoten

O.N.: 420.127.685
Kruispadstraat 33
2900 Schoten

TEL: 00 32 (0)3 685 09 19
FAX: 00 32 (0)3 685 09 91

E-mail: tibetaans.instituut@tibinst.org
BNP Paribas Fortis: IBAN: BE63 2200 4930 2308 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht