Initiatie van Groene Tara, met Lama Sherab Gyaltsen

zondag 20 augustus 2017 om 14:30

 

In het Tibetaans Boeddhisme wordt een initiatie doorgaans gebruikt om onze Boeddha-natuur te wekken en een stevige connectie te genereren tussen de ontvanger van de initiatie, de geestelijke leraar en de betreffende godheid van wie de kwaliteiten worden opgeroepen. Actief participeren aan een initiatie met een volledig gekwalificeerde leraar betekent ook de toestemming verkrijgen om de praktijk van de godheid te beoefenen. De zaden van de verlichting die reeds in ons aanwezig zijn, zullen op deze manier kunnen ontkiemen en groeien, tot de volledige verlichting is bereikt. 

 

De groene Tara is één van de bekendste boeddhavormen in het Tibetaans Boeddhisme. Groen staat in het Tibetaans Boeddhisme voor het aanvaarden van obstakels in het leven en de wil om deze het hoofd te bieden. Bovendien wekt de groene kleur volgens de Tibetanen gelukzaligheid op en bevordert ze het welslagen van al onze ondernemingen.

 

Tara is de vrouwelijke manifestatie van de geest van alle boeddha’s. Zij verschijnt als een sierlijke, jonge vrouw met een glimlachend gezicht. Zij vertegenwoordigt de kracht die bevrijdt van angsten en beschermt tegen gevaar. Tara staat bekend om haar kordate tussenkomst. Haar verschillende aspecten worden beschreven in de lofzangen: Ze onderwerpt demonen, verjaagt nare dromen en ontmijnt ruzies.

 

Volgens de overlevering leefde Tara ooit als vrouw op deze wereld: prinses Yeshe Dawa. Tara deed de volgende wens: “Talrijk zijn zij die de verlichting in een mannenlichaam bereiken. Daarom zal ik, tot samsara geledigd is, mij inzetten voor álle levende wezens“. Zij bereikte de boeddhastaat in een vrouwenlichaam en leidde miljoenen levende wezens naar de bevrijding. Vandaar dat zij de naam ‘Tara’ kreeg: bevrijdster. Onder haar impuls worden immers al onze krachten samengebald in één rechte beweging naar de bevrijding

 

De initiaties zijn vooral bedoeld voor hen die met beoefening bezig zijn.

In elk geval is het zo dat men toevlucht moet hebben genomen om deel te nemen.

Zo worden voor het doorgeven van de zegeningen de beste voorwaarden geschapen.  

 

Biografie Lama Sherab Gyaltsen: zie Lodjong retraite.

 

Bijdrage: €25

Avondmaal (om 19u) inbegrepen.

 

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht