Dagprogramma- De 6 paramita's, met Lama Tashi Nyima

zaterdag 12 mei 2018 om 10:30
De 6 paramita’s, met Lama Tashi Nyima
 
Paramita of transcendente volmaaktheid betekent letterlijk oversteken naar de andere oever. Het is één van de methoden in het Boeddhisme om onze geest te trainen om een gelukkig leven te leiden.
De 6 paramita’s zijn vrijgevigheid, morele ethiek, geduld, enthousiaste energie, meditatie en wijsheid. 
We kunnen deze  toepassen op elke situatie in ons leven.
Het is niet nodig boeddhist te zijn om deze filosofie  in praktijk te brengen.

Lama Tashi Nyima is afkomstig uit Bhutan. Op 6-jarige leeftijd trad hij in als postulant in het Sambdrub Darjay Choling klooster van Sonada van wijlen Kalu Rinpochee. Lama Tashi Nyima voltooide er zijn opleiding en legde de geloften af als monnik. Er ontstond een hechte band met Lama Karta, die in 1983 spiritueel directeur werd van Yeunten Ling, één van de Europese dharmacentra van de Shangpa Kagyu Lineage. Lama Tashi Nyima kwam in 1992 naar België om Lama Karta in Yeunten Ling te vervoegen. Hij is de bezieler van de jaarlijkse zomerretraite en leidt de ceremoniële meditaties in onze centra. Lama wordt alom geprezen om zijn methodische aanpak en zijn sprekende metaforen. 

 
Bijdrage: €25 (soepmaaltijd inbegrepen)

Inschrijving en voorafbetaling voor de dagprogramma’s is noodzakelijk.

 

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Karma Sonam Gyamtso Ling in Schoten

O.N.: 420.127.685
Kruispadstraat 33
2900 Schoten

TEL: 00 32 (0)3 685 09 19
FAX: 00 32 (0)3 685 09 91

E-mail: tibetaans.instituut@tibinst.org
BNP Paribas Fortis: IBAN: BE63 2200 4930 2308 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht