Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Dagprogramma: AFGELAST

zaterdag 8 december 2018 om 10:30

Wegens organisatorische redenen is dit programma afgelast.

Onze excuses!

Wij hopen u snel het programma van 2019 te mogen aanbieden.

 

In onze centra is het fundament van de meditatiepraktijk Shinee of kalmtemeditatie. Shinee betekent ‘in vrede vertoeven’.

Tijdens dit laatste shinee dagprogramma in 2018 overloopt Lama enkele methodes, stijlen en varianten die in dit jaar aan bod gekomen zijn, zodat we ons weer fris op de beoefening kunnen toeleggen.

Wanneer de kalme geest als basis ontbreekt, zullen de meer specifieke praktijken zoals analytische meditatie of het opbouwen van visualisaties enkel tot verwarring leiden. Onze geest is als een woelig water: aan de oppervlakte wild en fel maar op de bodem is alles rustig en stil. De bodem verwijst naar de ware natuur van onze geest. Om die natuur te leren kennen, kunnen we mediteren. De beoefening van Shinee helpt ons de geest tot rust te brengen en eenpuntig te concentreren. Zo kan de geest verwijlen in een toestand van onverstrooidheid, zonder dat hij wordt meegesleurd door een stroom van discursieve gedachten. De obstakels die u tijdens uw beoefening telkens weer ontmoet, zoals loomheid, rusteloosheid en verstrooidheid, worden geïdentificeerd en er worden krachtige remedies aangeboden om deze te overwinnen.

De geleide meditaties worden opgedeeld in korte sessies met precieze instructies.

Lama Zeupa is sinds 1993 vaste leraar van ons centrum. Hij is afkomstig uit Sikkim-India en voltooide zijn opleiding onder de leiding van wijlen Kaloe Rinpoche in het klooster van Sonada bij Darjeeling. Na zijn driejarige retraite kwam hij naar het Westen om zich in Yeunten Ling te vestigen op vraag van Lama Karta. Lama Zeupa onderzocht jarenlang op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest. Hij staat bekend om zijn discipline, geduld en fijnzinnigheid. Na het overlijden van Lama Karta in 2013 nam Lama Zeupa de fakkel over als spiritueel directeur van onze centra. Zijn woorden en zijn leringen hebben een krachtige impact voor wat het resultaat betreft. 

                             

Bijdrage: €25 (soepmaaltijd inbegrepen)

Inschrijving en voorafbetaling voor de dagprogramma’s is noodzakelijk.

<< Terug naar het overzicht


Tibetaans Instituut Karma Sonam Gyamtso Ling in Schoten

O.N.: 420.127.685
Kruispadstraat 33
2900 Schoten

TEL: 00 32 (0)3 685 09 19
FAX: 00 32 (0)3 685 09 91

E-mail: tibetaans.instituut@tibinst.org
BNP Paribas Fortis: IBAN: BE63 2200 4930 2308 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht