Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Yoga weekend, met Karma Chookela Bhutia

zaterdag 5 mei 2018 - 10:30 tot zondag 6 mei 2018 - 16:00
 

Yoga voor beginners

In deze yogaretraite voor beginners zal Karma Chookela u de fundamentele principes aanreiken als hulpmiddel doorheen de reis in de initiatie van yoga. De onderwerpen die aan bod komen:

       -  Wat is yoga?

       -  Welke zijn de voordelen van yoga?

       -  De techniek (stap per stap) van 10 belangrijke houdingen (Asanas) die aan de  basis liggen van meer gevorderde houdingen.

       -  Inleiding over de volgorde van oefeningen bij de “Zonnegroet” (Surya Namaskar)

       -  Oefening in de kunst van het ademhalen.

       -  Inleiding in de relaxatietechniek.

 
Yoga is een eeuwenoude uit India afkomstige discipline die angsten bestrijdt en innerlijke rust brengt. Dankzij eenvoudige houdingen wordt de spanning uit ons lichaam verwijderd terwijl de posities ook diep inwerken op de organen en de wervelkolom. 
 
Toegankelijk voor iedereen verbetert yoga de concentratie door de ongecontroleerde stroom van gedachten te stoppen. De oefeningen voor het lichaam, de ademhaling, en de band met mentale processen bewerkstelligen een goede fysieke conditie en een gezonde levenswijze ondersteund door geestelijke rust.
 
Karma Chookela Bhutia is afkomstig uit Sikkim (India). Zij is de zus vanLama Zeupa en woont al enkele jaren in Luik. Zij is een gediplomeerde yogadocente bij drie prestigieuze internationale yogascholen in India. Zo behaalde zij een certificaat in de vier yogastijlen: de Hatha yoga, de Astanga Vinyasa yoga, de Pranayama yoga en de therapeutische yoga.
Haar oefeningen laten iedereen toe om pauzes en stiltemomenten in te lassen in zijn/haar leven die zorgen voor ontspanning en een diep innerlijk welbehagen.
 
Het programma ziet eruit als volgt:
Zaterdag:
• 10u30: Yoga
• 14u30: Yoga
• 18u: Meditatie van Mahakala en Tchenrezig
Zondag:
• 7u: Stille meditatie
• 10u30: Yoga
• 14u30: Yoga
 
Elk weekend kan afzonderlijk gevolgd worden.
De volgende weekends vinden plaats op:
-          zaterdag 23 en zondag 24 juni
-          zaterdag 22 en zondag 23 september
-          zaterdag 27 en zondag 28 oktober
-          zaterdag 8 en zondag 9 december
 
Bijdrage: € 99 voor gewoon lid / € 111 voor niet-lid (voor de twee dagen, maaltijden en overnachtingen inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2018’.
De yoga retraite:
De yoga van de 6 volmaaktheden ( 6 Paramitas): van woensdag 18 juli t/m zondag 22 juli
Bijdrage:   283,50 voor gewoon lid / € 313,50 voor niet-lid (voor de vijf dagen, maaltijden en overnachting inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2018’.

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

O.N.: 431.896.359
Château du Fond l'Evêque

4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht