Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Yoga weekend, met Karma Chookela Bhutia

zaterdag 8 december 2018 - 10:30 tot zondag 9 december 2018 - 16:00

Karma Chookela legt tijdens elk weekend de nadruk op andere doelstellingen.

Meer informatie wordt ten gepaste tijde op deze  pagina gepubliceerd.

Yin en Yang yoga

Yin wordt gekenmerkt door traagheid, zachtheid, passiviteit en wordt geassocieerd met water, aarde, maan,  vrouwelijkheid en nacht.

Yang daarentegen wordt gekenmerkt door snel, sterk, warm en actief en wordt geassocieerd met vuur, lucht, zon, mannelijkheid en dag.

In de traditionele Chinese geneeskunde is een goede gezondheid direct gerelateerd aan de balans tussen de kwaliteiten van Yin en Yang. Het beoefenen van Yin en Yangelementen in een yogales biedt een uitgebalanceerde oefening en kan een krachtig effect hebben op het energieniveau

° Dynamische Yangreeks in de ochtend met belangrijke yogahoudingen om het lichaam te versterken.

° Passieve yinreeks van de avond gericht op strakke rug, schouders en heupen.

° Ademhalingstechniek om ons lichaam te verwarmen en af te koelen.

° Savasana

Yoga is een eeuwenoude uit India afkomstige discipline die angsten bestrijdt en innerlijke rust brengt. Dankzij eenvoudige houdingen wordt de spanning uit ons lichaam verwijderd terwijl de posities ook diep inwerken op de organen en de wervelkolom. 

Toegankelijk voor iedereen verbetert yoga de concentratie door de ongecontroleerde stroom van gedachten te stoppen. De oefeningen voor het lichaam, de ademhaling, en de band met mentale processen bewerkstelligen een goede fysieke conditie en een gezonde levenswijze ondersteund door geestelijke rust.

 

Karma Chookela Bhutia is afkomstig uit Sikkim (India). Zij is de zus vanLama Zeupa en woont al enkele jaren in Luik. Zij is een gediplomeerde yogadocente bij drie prestigieuze internationale yogascholen in India. Zo behaalde zij een certificaat in de vier yogastijlen: de Hatha yoga, de Astanga Vinyasa yoga, de Pranayama yoga en de therapeutische yoga.

Haar oefeningen laten iedereen toe om pauzes en stiltemomenten in te lassen in zijn/haar leven die zorgen voor ontspanning en een diep innerlijk welbehagen.

Bijdrage: € 99 voor gewoon lid / € 111 voor niet-lid (voor de twee dagen, maaltijden en overnachtingen inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2018’.

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

O.N.: 431.896.359
Château du Fond l'Evêque

4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht