Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Yoga retraite, met Karma Chookela Bhutia

woensdag 18 juli 2018 - 10:30 tot zondag 22 juli 2018 - 16:00

Yoga van de 6 volmaaktheden (6 Paramita’s)
 
Paramita of transcendente volmaaktheid betekent letterlijk oversteken naar de andere oever. Het is één van de methoden in het Boeddhisme om onze geest te trainen om een gelukkig leven te leiden. De 6 paramita’s zijn vrijgevigheid, morele ethiek, geduld, enthousiaste energie, meditatie en wijsheid.  We kunnen deze  toepassen op elke situatie in ons leven. Het is niet nodig boeddhist te zijn om deze filosofie  in praktijk te brengen. Hier zullen we leren hoe wij de 6 paramita’s kunnen toepassen in onze yoga beoefening.
De yoga die wij zullen beoefenen heet Hatha Vinyasa yoga:  een strakke, dynamische discipline gericht op het wegwerken van fysieke spanningen.
Speciale aandacht wordt gegeven aan ademhalingsoefeningen, lichaamshoudingen, het verlengen van de spieren en een gezonde beweeglijkheid van de gewrichten.
Daarom zal de vierdaagse zomerretraite een combinatie zijn van yoga houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama), filosofie van de 6 paramita’s en beoefening van geleide meditatie
 
De retraite is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Karma Chookela Bhutia is afkomstig uit Sikkim (India). Zij is de zus vanLama Zeupa en woont al enkele jaren in Luik. Zij is een gediplomeerde yogadocente bij drie prestigieuze internationale yogascholen in India. Zo behaalde zij een certificaat in de vier yogastijlen: de Hatha yoga, de Astanga Vinyasa yoga, de Pranayama yoga en de therapeutische yoga.
Haar oefeningen laten iedereen toe om pauzes en stiltemomenten in te lassen in zijn/haar leven die zorgen voor ontspanning en een diep innerlijk welbehagen.
 
Bijdrage:   283,50 voor gewoon lid / € 313,50 voor niet-lid (voor de vijf dagen, maaltijden en overnachting inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2018’.

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

O.N.: 431.896.359
Château du Fond l'Evêque

4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht