Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Tibetaanse schilderkunst, met Tharphen

zaterdag 26 mei 2018 - 10:30 tot zondag 27 mei 2018 - 15:30
 

Ook dit jaar bieden wij u een actieve stage aan in de Tibetaanse teken- en schilderkunst, onder de deskundige begeleiding van een specialist. Tharphen is de zoon van Gega Lama, die wordt erkend als een van de grootste meesters in de Tibetaanse schilderkunst. Van zijn vader heeft hij het vak geleerd: tien jaar lang was hij zijn leerling. Gega Lama heeft enorm veel betekend voor de bloei van onze mandala. De fresco’s in de kleine tempel, de Boeddha in de tempeltuin, de boeddhabeelden van de stupa en de vele thangka’s in de grote tempel zijn allemaal creaties van zijn hand.

Gaandeweg neemt Tharphen de cursisten mee in de kunst en de techniek van het tekenen en schilderen, in de geschiedenis en de kenmerken van de Karma Gardri-stijl en in het gebruik van de typische kleuren. Iedereen die wil kennismaken met de Tibetaanse schilderkunst of zich er verder wil in bekwamen is welkom. Elke cursist wordt individueel begeleid door Tharphen, die zich vlot uitdrukt in zowel het Engels, het Nederlands als het Frans.

Het ritme en het verloop van de lessen worden bepaald door de verwachtingen en de vorderingen van de studenten. Wie het tekenen onder de knie heeft, kan met kleur leren werken en beginnen aan de eerste schilderingen op doek.

Tekenpapier, potlood, houtskool, een liniaal, een penseel 0 of 00 en Oost-Indische inkt zijn voor deze stage onontbeerlijk.

Bijdrage: € 99 voor gewoon lid / € 111 voor niet-lid (voor de twee dagen, maaltijden en overnachtingen inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2018’.

De zomerstage vindt plaats van dinsdag 31 juli t/m vrijdag 3 augustus.

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

O.N.: 431.896.359
Château du Fond l'Evêque

4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht