Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

Tiener tweedaagse voor jongeren van 12 tot 15 jaar, met Philippine van Zuylen en Krista De Mey

woensdag 25 juli 2018 - 10:30 tot donderdag 26 juli 2018 - 16:00

Tijdens deze tweedaagse krijgen tieners de kans om te ontdekken, te ontmoeten en te reflecteren. In deze inspirerende omgeving geven we ruimte aan vragen en bedenkingen waar we in de dagelijkse drukte geen tijd voor maken. Wat is mijn kijk op het leven? Hoe zie ik de toekomst? Wat betekent vrijheid voor mij? Woensdagochtend starten we met een warm en speels onthaal. Eens opgewarmd trekken we ons terug in onze lokalen voor een filosofisch debat rond een centraal thema. Als insteek gebruiken we klassiekers uit de spirituele literatuur van Zuidelijk Azië. De verhalen vormen een leidraad om zelf te vertellen en samen van gedachten te wisselen.  Verhalen kunnen ons immers helpen om op het spoor te komen van wat we willen met ons leven.

Woensdagnamiddag kunnen we ons helemaal uitleven in een teamspel dat door de begeleiders is bedacht, met het oog op het verkennen van elkaar, Yeunten Ling en het Boeddhisme. Verborgen talenten en ludieke invallen krijgen vrij spel. Tijdens een geleide meditatie-oefening keren we naar binnen en brengen onze geest tot rust.

Breng vooral je gitaar of je blokfluit mee. Na het avondmaal nestelen we ons rond het vuur voor een jam-sessie. Je kan natuurlijk ook gewoon wat kouten of een spelletje spelen.

Op donderdagochtend voorzien we een inleiding in de Boeddhistische filosofie vanuit ons centraal thema. In de namiddag drukken we uit wat we deze twee dagen ervaren hebben: we geven onze ervaringen vorm, beeld en klank. Een korte workshop improvisatie theater kan ons hierbij inspireren.

De ouders hoeven tijdens deze tweedaagse  niet aanwezig te zijn.

Toch zouden wij graag een beroep doen op twee vrijwillige ouderparen die gedurende de twee dagen de permanentie op zich willen nemen.

 

Bijdrage: € 66,80 voor de twee dagen, maaltijden en verblijf in een gemeenschappelijke kamer inbegrepen. Zaklamp, slaapzak, kussensloop en onderlaken meebrengen.

Inschrijfformulier
 

<< Terug naar het overzicht


Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

O.N.: 431.896.359
Château du Fond l'Evêque

4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht