Klik op het centrum-logo van uw keuze
image description
image description
image description

De Boeddhanatuur, met Lama Tcheudroeb

zaterdag 24 november 2018 - 10:30 tot zondag 25 november 2018 - 16:00

Van in den beginne is de Boeddha-natuur in ons aanwezig. Om een Boeddha te vinden moeten we enkel naar ons eigen wezen kijken. Dat is in essentie spontane goedheid. Als we de verlichte natuur van ons wezen niet begrijpen, zijn we geneigd om de Boeddha elders te zoeken, buiten ons. Helaas, daar is niets te vinden.
 
De Boeddha-natuur is moeilijk in woorden te vatten. Je moet er zelf naar op zoek. Metaforen kunnen helpen om ze enigszins te benaderen. Je kan haar zien als de zon die door het wolkendek heen breekt. Of een bevlekte spiegel, die, eenmaal schoongewreven, zijn natuurlijke glans hervindt.
 
Of zoals in de benadering van Dudul Rinpoche, de dertiende Karmapa:
 
“geen woorden om te beschrijven,
geen voorbeeld om te belichten
samsara maakt haar niet slechter
nirvana niet beter
ze  is nooit geboren
ze sterft ook niet uit
nimmer wordt ze bevrijd
ze is niet te misleiden
ze heeft nooit bestaan
maar ook nooit niet bestaan
ze is onbegrensd
in geen enkel begrip te vatten”
 
In elk levend wezen is de boeddha natuur inherent aanwezig. Het heeft dus geen enkele zin van jezelf naar beneden te halen.
 
Lama Tcheudroeb is geboren nabij de berg Kailash in Tibet, in een familie van yogi’s. Deze berg wordt zowel door Boeddhisten als Hindoes beschouwd als de heiligste berg van de Himalaya. Eén Kora rondom deze berg zou voldoende zijn om alle negatieve daden van een heel leven te zuiveren. Lama Tcheudroeb volgde een klassieke kloosteropleiding waarna hij de driejarige retraite volbracht in Rumtek. Tijdens een twee jaar durende vervolgretraite specialiseerde hij zich in de Kalachakra Tantra. Lama verblijft voornamelijk in Duitsland. Zijn kennis van de rituelen, zijn unieke pedagogische aanpak en zijn eigen verwezenlijkingen in de beoefening worden alom gewaardeerd.
 
Bijdrage: € 99 voor gewoon lid / € 111 voor niet-lid (voor de twee dagen, maaltijden en overnachtingen inbegrepen, op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap 2018’.

<< Terug naar het overzichtInschrijven

Het volledig lidmaatschap is niet vereist wanneer u gebruikt wenst te maken van onze activiteiten. Het wordt echter altijd op prijs gesteld en biedt u ook enkele voordelen.
>> Meer info.

Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren (aankoop voeding, verdeling van de kamers, …), vragen wij u om u steeds vooraf in te schrijven en de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. Uw inschrijving is pas geldig zodra wij uw betaling hebben ontvangen.
>> Online inschrijven

 

Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Huy

O.N.: 431.896.359
Château du Fond l'Evêque

4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy

TEL: 00 32 (0)85 27 11 88
FAX: 00 32 (0)85 24 06 38

E-mail: yeunten.ling@tibinst.org

BNP Paribas Fortis: IBAN: BE39 2400 2910 1519 - BIC: GEBA BE BB

<< Terug naar het overzicht